Bachs kantater tirsdag d. 12. marts kl. 19.30

Foredrag ved Lars Bisgaard om Bachs kantate nr. 125. Mit Fried und Freud ich fahr dahin"

Slotskirkens Hus

Kaffe/te koster 30 kr.

1989-2019: Kirkens rolle da Berlinmuren faldt tirsdag d. 19. marts kl. 19.30

Foredrag ved journalist Lasse Soll Sunde

Det var en række meget ihærdige aktivister og dissidenter, der udgjorde drivkraften bag de enorme omvæltninger, der for 30 år siden fik Berlinmuren til at falde. Efter næsten tre årtier hvor Berlin var delt i to, fik Tyskland gennem sin fredelige revolution i 1989 samlet de østtyske borgere under sloganet ”Wir sind das Volk”. Dette bredte sig hurtigt til det meste af DDR fordi de østtyske kirker organiserede modstanden. Kirkerne kom til at spille en afgørende rolle, da protesterne i især Leipzig og senere i Berlin tog til hen over efteråret 1989.

Journalist Lasse Soll Sunde har mødt en række af de vigtigste oprørere fra 1989-revolutionen, og vi kommer tæt på en række af de oprørske præster og de senere politikere og samfundstænkere. Foredraget giver mange nye indsigter om denne afgørende milesten i den moderne europæiske historie, ikke mindst fordi historien i høj grad er fortalt med tyskernes egne ord.

Freelance-korrespondent Lasse Soll Sunde (f.1969) bidrager til DR's program Orientering, bor i Berlin og København og har været korrespondent for DR Nyheder og Information i Tyskland.

Kaffe/te med brød koster 30 kr.