Fremtidens fællesskaber

Fremtidens fællesskaber - hvordan bliver de nære og lokale fællesskaber?

Ved Karen Lumholt

Tirsdag d. 1. september kl. 19.30 i Slotskirkens Hus

Skal vi til at tænke familie, lokalsamfund og arbejdsliv forfra for at få mere trivsel og tryghed? Behøver det at være en ensom affære at være ung studerende, børnefamilie eller senior?

Kan vi stoppe udenforskab og fremmedgørelse med nye bo- og leveformer?

Hør Karen Lumholt fortælle om de mange nye fællesskaber, der pibler frem overalt i Danmark og i den vestlige verden. Står vi midt i en revolution? Bliver den hård og hadefuld? Eller bliver den blød og kærlig? Hvordan spiller fordringen om bæredygtighed ind?

Karen Lumholt er forfatter og journalist og står bl.a. bag bøgerne Fremtidens fællesskaber 1 og 2 (2018 og 2019), Det relationelle menneske (2015) og Det personlige samfund (2015). Hun har været direktør for tænketanken Cura og er talsperson for det tværpolitiske Familiepolitisk Netværk.

BIBELEN 2020

Hvordan skal Bibelen lyde?

Ved sognepræst Henrik Winther Nielsen

Tirsdag d. 6. oktober kl. 19.30 i Slotskirkens Hus

Når Bibelen nyoversættes til nudansk kan man få den tanke, at den mister noget af sin pondus. Måske virker det som en forfladigelse af de gamle tekster? Kan man nære den samme respekt for sådan en udgave af Bibelen, eller er det kun den autoriserede, der duer?

Et foredrag om lyd, bibelsprog og ordet i ordene. Henrik Winther Nielsen er sognepræst ved Slotskirken.

Beethoven 250 år

Ved Lars Bisgaard

Tirsdag d. 17. november kl. 19.30 i Slotskirkens Hus

Ludwig Van Beethoven (1770-1825) er utvivlsomt den komponist, der har haft den mest vidtrækkende stilhistoriske betydning i de seneste 200 år. Dette skyldes hans genis egenart, historiske placering i overgangen fra et feudalt til et borgerligt samfund samt hans særprægede skæbne med en tiltagende døvhed.

Komponist Lars Bisgaard vil fortælle om hovedpunkterne i hans liv og virke ledsaget af karakteristiske musikeksempler.

Alle foredrag koster 30 kr. inkl. kaffe.