Kirkehøjskole om livskriser

Den årlige fælles højskoledag foregår lørdag d. 1. februar 2020 i Præstevang kirke kl. 9.30-17

Kom forbi og hent en folder i kirken eller Slotskirkens Hus fra september.

Prisen er 225 kr. og tilmelding foregår til Hans Aue, hans@aue.dk eller tlf. 48140217

LIVSKRISER

Årets fælles højskoledag i provstiet vil beskæftige sig med hvad der sker med os, når vi rammes af tvivl, tab og sorg og gennemgår kriser, hvor vores livsværdier og identitet vakler og måske fornys. Dagen vil også sætte fokus på, hvordan både kunst og fællesskaber kan være med til at afhjælpe smerten og give indsigter, som vi kan vokse med i kriserne.

Med udgangspunkt i en række klassiske forfatterskaber som H.C. Andersen, Sigrid Undset, Selma Lagerlöf og Kerstin Ekman vil teolog og forfatter Doris Ottesen fortælle om, hvorfor og hvordan litteraturen kan være en forløsende faktor, når de store livsspørgsmål trænger sig på.

Journalist og forfatter Esben Kjær, der blandt andet er kendt fra radioprogrammet Bagklog på P1, vil med udgangspunkt i sine personlige erfaringer, dykke ned i sorgens landskab. Hvordan navigere i sorgen? Hvornår skal man bare lade sig slæbe med, og hvornår og hvordan kan man handle? Men foredraget vil også fokusere på sorgen som en eksistentiel erkendelsesrejse, der påvirker alt hvad vi tænker om livet, døden, universet og Gud.

Højskoledagen slutter af med et billedforedrag, der bliver holdt af kunstner og forfatter Birgitte Bech.