Sognerejser

Sognerejsen i 2019 går til Berlin og Leipzig, hvor vi skal studere kirkens rolle i forbindelse med murens fald i 1989. Rejseugen er lørdag d. 17. august til lørdag d. 24. august.

For 30 år siden i november 1989 faldt Berlinmuren og forenede igen det tyske folk og førte til afslutningen af den kolde krig mellem øst og vest.

Kirker, menigheder og præster spillede en helt afgørende rolle i opgøret. Vi vil besøge kirker og personer, som var med dengang. Og vi vil drøfte de udfordringer, kirken møder i dag i det tidligere DDR.

Der vil være forberedelsesmøder onsdag den 29. maj, onsdag d. 19. juni og tirsdag den 13. august kl. 19-21 i Slotskirkens Hus.

Planlægningsgruppen -  Jørgen Christensen, Susanne Gram, Steen Clausen, Kate Royster og Birgitte Grøn -  er i fuld gang, men det endelige program og rejsens pris vil først være klar i løbet af foråret.

Kontakt gerne Steen Clausen, steen@diapraxis.dk og følg med på Slotskirkens hjemmeside.

Studieturen ligger i forlængelse af studiegruppen “Diakoni er kampen for retfærdighed,” som begynder onsdag d. 6. marts i Slotskirkens hus. Men det er ikke en forudsætning for at deltage på rejsen, at man har været med i studiegruppen.

Slotskirken arrangerede i samarbejde med Byens Hjerte rejse til Armenien den 29. august - 5. september 2016.