Fotografering ved kirkelige handlinger

Må man fotografere, filme eller optage lyd under en gudstjeneste eller kirkelig handling?

Det virker distraherende, når der tages billeder under gudstjenesten. Det forstyrrer koncentrationen om det, der foregår. Desuden bør det respekteres, at man trygt kan komme i kirke uden at risikere at havne på et billede i et privat familiealbum, en video eller på nettet.

For mange er det et naturligt ønske at få taget billeder af livets store begivenheder, hvortil kirkelige handlinger jo hører. Vores erfaring er imidlertid, at det er bedst at foretage fotograferingen efter gudstjenesten eller den kirkelige handling. Dog skal det ske efter aftale med præsten.

I forbindelse med vielser må man kun fotografere, når bruden føres ind, og når brudeparret følges ad ud efter vielsen. Yderligere fotografering SKAL aftales med præsten INDEN handlingen.