Frederiksborg Slotskirke byder på et væld af forskelligartede koncerter

Der er et stort og trofast publikum til slotskirkens koncerter, og mange benytter sig af muligheden for at få tilsendt en e-mail med oplysninger om koncerterne en uges tid før hver koncert. Hvis man ønsker at blive optaget på denne koncert-mailliste, bedes man sende en mail til organist Ulla Handler, ULHA@KM.DK

Sommerens Internationale Orgelkoncert

I sommerperioden afholdes Frederiksborg Slotskirkes Internationale Sommerkoncerter, som efterhånden er blevet en institution. Siden 1967 har den samlet et stort publikum til hovedsageligt orgelkoncerter på kirkens tre spændende orgler med fremragende solister fra ind- og udland. Sommerkoncertrækken finder sted hver søndag kl. 17, normalt fra midt i juni til slutningen af august.

Resten af året

Resten af året vil der et par gange om måneden være mulighed for at lytte til et bredt udvalg af koncerter, for eksempel små orgelmeditationskoncerter, store korkoncerter, oratorieopførelser med kor, solister og orkester, koncerter med spændende vokal- og instrumentalsolister. Der vil også ofte være koncerter, som arrangeres i samarbejde med andre institutioner som for eksempel Klaverfabrikken og Frederiksborg Kulturcenter.

Der er gratis adgang til de fleste af slotskirkens koncerter, men ved større arrangementer kan det til tider være nødvendigt at tage entré.

Indgang

Indgangen til kirken er døren i bageste venstre hjørne af indre slotsgård (rød pil), mens indgangen til museet er døren midt for (bag manden med den brune jakke).

Compenius-orglet har sin helt egen koncertrække, idet Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg hver torsdag kl. 13.30 inviterer til en halv times demonstrationskoncert. Museumsbilletten giver adgang til koncerten, og her vil man på ganske tæt hold kunne opleve organisterne vække det prægtige gamle instrument til live.

Kommende koncerter

20jan kl. 15:00

Vinterkoncert i Slotskirken

Den anden i rækken af fem vinterkoncerter på en halv times varighed.

Irene >

27jan kl. 15:00

Vinterkoncert i Slotskirken

Den tredje af fem vinterkoncerter på en halv times varighed.

Dagens solister >

03feb kl. 15:00

Vinterkoncert i Slotskirken

Den fjerde af fem vinterkoncerter på en halv times varighed.

Dagens solist >

10mar kl. 16:00

Koncert med Haderslev Domkirkes Drengekor

Haderslev Domkirkes Drengekor synger koncert under ledelse af Henrik >

24mar kl. 16:00

Koncert med to amerikanske ungdomskor

Pigekoret "The B-Flats" fra The Baldwin School og drengekoret "Notables" >

30mar kl. 14:00

Orgelmatiné

Slotsorganist Bine Bryndorf spiller yndlingsværker.

15apr kl. 16:00

En halv times orgelmeditation

16apr kl. 16:00

En halv times orgelmeditation

17apr kl. 19:00

Musikmeditation

Francois Couperins musik til den stille uge, "Lecons de tenebres" opføres >

19apr kl. 16:00

Langfredagskoncert

Concerto Copenhagen under ledelse af Lars Ulrik Mortensen giver koncert.

Fri >

05maj kl. 16:00

Koncert med Frederiksborg Kammerkor

koret synger et vaieret program med det overordnede tema "krig og fred" >