CD-indspilninger

CD-er med Frederiksborg Slotskirkes Kantori og med Frederiksborg Slotskirkes orgler. CD-erne kan købes gennem museumsbutikken på Frederiksborg Slot.

FREDERIKSBORG SLOTSKIRKES KANTORI

Mikkel Petterseon: 8 Songs by Chesterton

Benjamin Britten: Rejoice in the Lamb

CD: 120 kr. (+ forsendelse)

Frederiksborg Slotskirkes Kantori har fået et ganske særligt forhold til den engelske digter, humorist og filosof G.K. Chesterton (1874-1936), idet en af korets dirigenter, Mikkel Petterson, har skrevet musik til en række af Chestertons sange - i et moderne tonesprog og med stor respekt og forståelse for Chestertons tekstunivers. Den musikalske stil er en moderne, melodisk stil med nik til den engelske operette-tradition.

Mikkel Pettersens “8 songs by Chesterton” blev uropført i Frederiksborg Slotskirke i 2013 sammen med en opførelse af Benjamin Brittens “Rejoice in the Lamb”, et af Brittens mest populære værker. Det er et rytmisk og harmonisk raffineret værk med dybt exentriske, religøse tekster.

Denne musik er nu indspillet på CD og udgivet på forlaget Iceberg Records. På cd-en synger Frederiksborg Slotskirkes Kantori sammen med et lille orkester bestående af strygere, fløjte, slagtøj, klaver og orgel. Mikkel Petterson dirigerer sine egne sange, og Sven-Ingvart Mikkelsen dirigerer Brittens Rejoice in the Lamb. Orgelakkompagnementet til Brittens musik varetages af Katrine I. Kristiansen, og nogle af korets sangere optræder også som solister.

Selve cd-indspilningen fandt af praktiske grunde sted i Grønnevang kirke i Hillerød. Her var det nemlig muligt at få ro til indspilningen, og det var muligt at lave en god opstilling af kor og musikere ved siden af orglet.

Som optakt til release-koncerten i Frederiksborg Slotskirke vil man kunne lytte til sommerens sidste søndags-klokkespilskoncert i slotsgården fra kl. 16.30.

400 YEARS OF DANISH ORGAN MUSIC

Sven-Ingvart Mikkelsen at the organs in the chapel of of Frederiksborg Castle

CD: 100 kr. (+ forsendelse)

I 2004 indspillede Sven-Ingvart Mikkelsen en tredobbelt cd med dansk orgelmusik igennem 400 år, spillet på det tre orgler i Frederiksborg Slotskirke: Compenius-orglet fra 1610, Marcussen-orglet fra 1864 og P. G. Andersen-orglet fra 1972. Disse tre orgler dækker stilmæssigt den danske orgelhistorie på bedste vis, og cd-en viste sig at blive en stor success. Den var i 2004 nomineret som årets danske klassiske soloudgivelse, og i løbet af et par år var cd-en udsolgt.

Efterfølgende blev der lavet et genoptryk af en del af den indspillede musik, men nu kun på en enkelt cd, og denne cd lagerføres stadigvæk. Den indeholder musik af Buxtehude, Bruhns, Scheidt og Lorentz på Compenius-orglet, musik af C. E. F. Weyse på Marcussen-orglet, og musik af Rued Langgaard, Carl Nielsen, Peter Møller, Bent Lorentzen og Aksel Krogslund Olesen på Andersen-orglet.