Koncerter

Frederiksborg Slotskirke byder på et væld af forskelligartede koncerter.

Der er et stort og trofast publikum til slotskirkens koncerter, og mange benytter sig af muligheden for at få tilsendt en e-mail med oplysninger om koncerterne en uges tid før hver koncert. Hvis man ønsker at blive optaget på denne koncert-mailliste, bedes man sende en mail til organist Ulla Handler ULHA@KM.DK

I sommerperioden afholdes Frederiksborg Slotskirkes Internationale Sommerkoncerter, som efterhånden er blevet en institution. Siden 1967 har den samlet et stort publikum til hovedsageligt orgelkoncerter på kirkens tre spændende orgler med fremragende solister fra ind- og udland. Sommerkoncertrækken finder sted hver søndag kl. 17, normalt fra midt i juni til slutningen af august.

Resten af året vil der et par gange om måneden være mulighed for at lytte til et bredt udvalg af koncerter, for eksempel små orgelmeditationskoncerter, store korkoncerter, oratorieopførelser med kor, solister og orkester, koncerter med spændende vokal- og instrumentalsolister. Der vil også ofte være koncerter, som arrangeres i samarbejde med andre institutioner som for eksempel Klaverfabrikken og Frederiksborg Kulturcenter.

Der er fri entré til de fleste af slotskirkens koncerter, men ved større arrangementer kan det til tider være nødvendigt at tage entré.

Compenius-orglet har sin helt egen koncertrække, idet Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg hver torsdag kl. 13.30 inviterer til en halv times demonstrationskoncert. Museumsbilletten giver adgang til koncerten, og her vil man på ganske tæt hold kunne opleve organisterne vække det prægtige gamle instrument til live.

Koncerter

21jul kl. 17:00